Начин на приготвяне
Сиренето се нарязва на средно малки дебели 1 см парчета като правоъгълници.
В подходящ съд се разбиват яйцето с вилица на пяна. Добавя се светла бира и лъжица по лъжица сипваме брашно и разбъркваме, докато се получи средно гъста каша като за кекс, но по-гъста.
Добавя се и щипка сол в сместа.
Загрява се олио в тиган с мазнина. Всяко парче сирене се топи в панировката, така че да полепне от всички страни.
Пържим в загрято олио до приятен златист цвят. Когато се зачерви от едната страна, се обръща и от другата. Изваждаме върху салфетка да попие мазнината.
Сервираме панираните сиренца тип Хепи в плато с пресни зеленчуци - нарязани и овкусени!
Тези панирани сиренца са голяма вкусотия. Знаете с какво вървят :)