Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Панирани Сиренца»Панирани сиренца тип Хепи

Панирани сиренца тип Хепи

Панирани сиренца тип Хепи
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
24/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • сирене - 300 г
  • панировка
  • яйце - 1 бр.
  • бира - 1 ч.ч.
  • брашно - до гъста смес
  • сол - на вкус
  • гарниране
  • зеленчуци - на салата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето се нарязва на средно малки дебели 1 см парчета като правоъгълници.

В подходящ съд се разбиват яйцето с вилица на пяна. Добавя се светла бира и лъжица по лъжица сипваме брашно и разбъркваме, докато се получи средно гъста каша като за кекс, но по-гъста.

Добавя се и щипка сол в сместа.

Загрява се олио в тиган с мазнина. Всяко парче сирене се топи в панировката, така че да полепне от всички страни.

Пържим в загрято олио до приятен златист цвят. Когато се зачерви от едната страна, се обръща и от другата. Изваждаме върху салфетка да попие мазнината.

Сервираме панираните сиренца тип Хепи в плато с пресни зеленчуци - нарязани и овкусени!

Тези панирани сиренца са голяма вкусотия. Знаете с какво вървят :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: