Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Еклери с крем маскарпоне

Еклери с крем маскарпоне

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Еклери с крем маскарпоне2 / 2
03/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
"Обичате ли еклери с пухкав крем? Тези са много вкусни и са със по-специален крем"

Необходими Продукти

  • за еклерите
  • яйца - 4 броя
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • за крема Маскарпоне
  • маскарпоне - 300 г
  • яйца - 3 броя
  • захар - 3 с.л.
  • вино - 3 с.л. Марсала или ром
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема Маскарпоне разбийте жълтъците със захарта, докато се получи пухкава смес. Ако имате съмнение за произхода на яйцата, може да направите това в съд на водна баня, но трябва да внимавате да не сготвите яйцата и да се наруши гладката им консистенция.

Отделно белтъците разбийте на твърд сняг и внимателно ги смесете с белтъците. Разбърквайте бавно и на порции добавете маскарпонето. Накрая добавяте Марсалата или ром и сложете в хладилник, докато приготвите еклерите.

Сложете водата и олиото да заврат на котлона и след това добавете брашното. Бъркайте няколко минути, докато сместа се сгъсти и се отлепи от стените и дъното. Снемете от огъня и оставете да се охлади.

След като сместа изстине, добавяйте едно по едно яйцата и след всяко разбърквайте добре. Получава се гъсто и лепкаво тесто. От него с помощта на лъжица, загребвайте и пускайте внимателно върху голяма тава с хартия за печене.

Трябва да има разстояние между еклерите. Може и да шприцовате сместа. Сложете еклерите да се изпекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути.

След това оставете да изстинат напълно във фурната, на леко отворена врата. Охладените еклери напълнете с крема маскарпоне. Отгоре може да залеете еклерите с глазура, да поръсите с пудра захар, какао и т.н.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
58
45
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Николова Ивана
Николова Ивана
Чудесни са!
25.04.2014 10:45
1
Йоана
Йоана
Съвсем наскоро опитах тази рецепта и реших да ви кажа , защото са невероятно вкусни и ви съветвам да си ги направите удома.

Защо?
Защото когато ги направих за семейството си, те се изядоха за 15 минути дори и по малко! :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)!!!
23.12.2013 09:45
3
ФБ
ФБ
да, с черупките даже. Ти не четеш ли?
17.10.2013 17:54
3
2
вал
вал
тези яйца сурови ли остават в крема
12.07.2013 11:06
11
2