Начин на приготвяне
Лукът се обелва и нарязва на дребно, запържва се в олиото до омекване.
През това време чушките се почистват и се нарязват на дребно. С омекването на лука се добавят и чушките.
Шунката се нарязва на дребно и се добавя и тя, пържи се до готовност на лука - зачервяване и омекване на чушките.
През това време се изрязва средата на филиите и се настъргва кашкавалът.
Когато е готова сместа от лук, чушки и шунка, се прехвърля и на нейно място се поставят оформените от две филии хляб формички, запълват се с по една шеста от сместа и с една шеста от счупените и разбити яйца.
Сместа се запържва до втвърдяване и след това двете пържени филийки се поръсват с по една шеста от настъргания кашкавал, поставя се капачето от средата отгоре и се обръщат, за да се запържат и капачетата.
Същата манипулация се повтаря и с останалите четири филии.
Сандвичите се поднасят топли и се се овкусяват със сол и черен пипер по желание.
Вкусните домашни сандвичи са готови.