Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кренвиршки»Вкусни домашни кренвиршки

Вкусни домашни кренвиршки

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Вкусни домашни кренвиршки
Снимка: Veca
1 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Вкусни домашни кренвиршки - никой няма да ги откаже"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 400 г
  • захар - 1 лъжичка
  • сол - 1 лъжичка
  • мая суха - 1 лъжичка
  • прясно мляко - 150 мл
  • кисело мляко - 100 г
  • олио - 50 мл
  • винен оцет - 1 лъжица
  • За пълнежа
  • маргарин - 75 г
  • кренвирши - 3 бр.
  • За намазване и поръсване
  • яйца - 1 бр.
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото: Сипете хладко прясно мляко в дълбок съд, добавете захар, сухата мая, смесете и оставете настрани за 10 минути.

Брашното сипете в подходящ съд, посолете и смесете. В съда с млякото добавете киселото мляко, олиото, оцета, и сипете брашното, замесете тесто.

Покрийте с чиста кърпа, оставете да отстои за 30 минути. След това премесете тестото на набрашнен плот и оставете за още 10 минути.

Разточете тестото с точилка във формата на правоъгълник и върху тестото настържете замразения маргарин (сложете го в във фризера преди употреба). Сгънете лявата страна, след това дясната, горната и долната страна на тестото и отново с точилката разточете правоъгълник.

На горната страна на тестото направете прорези с остър нож, а на долната сложете сварените и охладени кренвирши. Навийте. Нарежете на парчета с желан размер (ролца).

Подредете ги в тава с хартия за печене на дъното. Включете фурната да загрее до 250 градуса. Разбийте яйцето и намажете кренвиршките, поръсете със сусам и печете на 180 градуса за 30 минути.

Готовите вкусни домашни кренвиршки извадете от фурната, оставете покрити с кърпа да изстинат и сервирайте.

Можете да ги консумирате за закуска или вечеря.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: