Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Постна яхния по Бургаски

Постна яхния по Бургаски

Постна яхния по Бургаски
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Когато морските вълци хапват постна яхния, тя е приготвена по Бургаски. Опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • лук - 1 глава
  • зеленчуци - 1 к. ч. микс от грах и моркови
  • зелен лук - 4 - 5 стръка
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • ориз - 3 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и тиквичката се почистват и нарязват на едри парчета, двата вида лук се нарязват на ситно.

Загрява се олио в тенджерка и запържваме нарязания лук докато омекне. Добавят се кубчета картофи, тиквички, запържват се и те за няколко минути.

Овкусяваме със сол, черен и червен пипер, разбърква се и наливаме топла вода да покрие продуктите. Когато заври сипваме и микса от грах и моркови, прибавяме ориза.

Готви се на тих огън до готовност на ориза, като се разбърква периодично. Ако е нужно се долива още малко вода.

Накрая се поръсва с ронена чубрица, ситно нарязан пресен магданоз и сервираме с глави пресен чесън и пълнозърнест хляб. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: