Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Чернокоп по бургаски

Чернокоп по бургаски

Чернокоп по бургаски
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Време е да хапнем рибка и по-специално - чернокоп по бургаски, доверяваме се напълно на рецептата"

Необходими Продукти

  • чернокоп - 1 кг
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • олио
  • гарниране
  • чушки
  • домати
  • царевица - варена
  • ориз - със зеленчуци
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от вътрешностите и добре се измива на течаща вода. Оставя се да се отцеди и поръсваме със сол, черен пипер и олио.

Завива се с фолио и оставяме в хладилника за 1 час да поеме аромата на подправките.

Загрява се грил тиган, намазан с олио и печем чернокопа от двете страни до готовност.

Изважда се в чиния и поливаме с отцеден лимонов сок.

Сервираме със зеленчуци по избор, в случая с чушки, домати, варена царевица и ориз със зеленчуци и куркума.

Чудесна лека морска вечеря с чаша вино!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: