Начин на приготвяне
Измиват се добре свинските уши и крачета. Заливат се със студена вода и малко сол, варим на умерен огън до готовност. Изваждат се ушите и краката, обезкостяваме и нарязваме на парченца.
Бульонът се прецежда и връщаме свинското месо в тенджерата.
Загрява се олио и масло в тиган, добавя се брашното, разбърква се с телена бъркалка до леко кафеникаво. Прибавя се и червен пипер, разбърква се и наливаме прясното мляко, като непрекъснато се разбърква на гладка смес.
След минута-две се сипва в тенджерата с бульона, разбърква се добре.
Овкусяваме с малко сол, ако е нужно, черен пипер и пресовани скилидки чесън.
Сервираме супата топла с много чесън и оцет. Супата е като шкембе чорба, само че от свински крака и уши.
Опитайте - много е вкусна!