Начин на приготвяне
Зеленчуците се измиват и нарязват на парченца.
На дъното на празен буркан тип Омния поставяме: оцет до резката, 1/2 листо от хрян, 2 аспирина, 1-2 скилидки чесън, 1 с.л. захар /с връх/, 2 ч.л. сол.
Догоре напълваме буркана с нарязания зеленчук.
Добавяме по 5 зърна бахар и черен пипер, нарязана целина. Доливат се с вода до резката и се запечатват. Поставяме бурканите на хладно.
Обръщаме царската туршия през два дни. Количеството и видът на зеленчуците варира според вкуса ни.
Можете да добавите и зелени пиперки, люта чушка, ако сте почитатели на пикантното, броколи или земна ябълка.
Царската салата по Бургаски е готова.