Начин на приготвяне
Първо пригответе пълнежа. В купа смесете крема сиренето, майонезата, киселото мляко и заквасената сметана. Разбъркайте сместа хубаво с помощта на вилица.
Добавете накълцания на ситно копър, пресованата скилидка чесън, нарязаните на ситно орехови ядки, зехтина и едната краставица, обелена и нарязана на малки кубчета.
Подправете със сол на вкус и зехтина. Оставете 15 минути в хладилник, за да се овкуси.
Върху дъска за рязане слагаме първо дълъг стрък магданоз заедно с листенцата, върху него слайс шунка, слагаме в средата по една супена лъжица от млечния пълнеж, завиваме на руло и връзваме със стръка магданоз на панделка.
Прехвърляме готовия свитък в широка чиния или плато. Така повтаряме действието до получаването на поне 6 бр. рулца.
Другата краставица измиваме, не я белим, и я режем на еднакви пънчета с височина около 2-3 см. Издълбаваме с помощта на остър нож всяко пънче и внимаваме да не пробием основата.
Пълним пънчета също със млечната смес и добавяме към платото.
Доукрасяваме чинията с колелца краставица и поднасяме разядката с добре охладено питие.
Разядката свитъци с пълнеж е готова.
Ако чакате гости и се чудите с какво да ги изненадате, опитайте нашите оригинални предложения за рулца от шунка, рулца от патладжан или това разкошно руло от тиквички.