Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена Питка»Избухнала питка с пълнеж и бекон

Избухнала питка с пълнеж и бекон

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Избухнала питка с пълнеж и бекон
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
12/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Топла питка с хрупкав бекон - прилича ли ви на сбъдната мечта?"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 350 мл
  • суха мая - 7 г
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 900 г
  • бекон - 150 г солен английски
  • топено сирене - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята с малко от топлото мляко, захарта и брашно.

Пресейте брашното и направете кладенче. Разбийте яйцата като заделите малко от жълтъка за намазване.

Замесете хубаво гладко тесто, оставете го да втаса, след което разделете на 5 части и малко за малките топчици.

Нарежете топеното сирене и във всяка част тесто сложете по средата и оформете топка. Намажете тавата с мас или олио и подредете топките като върху всяка поставите от бекона.

Оставете да втаса, след което намажете с жълтъка и малко мляко, печете в загрята фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: