Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Разядка свитъци с пълнеж

Разядка свитъци с пълнеж

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Разядка свитъци с пълнеж
Снимка: Зори
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Свежи идеи за посрещане на гости - разядка свитъци с пълнеж"

Необходими Продукти

  • шунка - 1 опаковка (слайсове), около 150 г
  • краставици - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • копър - 3 с.л. ситно нарязан
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • майонеза - 3 с.л.
  • крема сирене - 125 г
  • орехи - 2 с.л. ситно нарязани
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - на вкус
  • зехтин - 1 с.л. екстра върджин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе пълнежа. В купа смесете крема сиренето, майонезата, киселото мляко и заквасената сметана. Разбъркайте сместа хубаво с помощта на вилица.

Добавете накълцания на ситно копър, пресованата скилидка чесън, нарязаните на ситно орехови ядки, зехтина и едната краставица, обелена и нарязана на малки кубчета.

Подправете със сол на вкус и зехтина. Оставете 15 минути в хладилник, за да се овкуси.

Върху дъска за рязане слагаме първо дълъг стрък магданоз заедно с листенцата, върху него слайс шунка, слагаме в средата по една супена лъжица от млечния пълнеж, завиваме на руло и връзваме със стръка магданоз на панделка.

Прехвърляме готовия свитък в широка чиния или плато. Така повтаряме действието до получаването на поне 6 бр. рулца.

Другата краставица измиваме, не я белим, и я режем на еднакви пънчета с височина около 2-3 см. Издълбаваме с помощта на остър нож всяко пънче и внимаваме да не пробием основата.

Пълним пънчета също със млечната смес и добавяме към платото.

Доукрасяваме чинията с колелца краставица и поднасяме разядката с добре охладено питие.

Разядката свитъци с пълнеж е готова.

Ако чакате гости и се чудите с какво да ги изненадате, опитайте нашите оригинални предложения за рулца от шунка, рулца от патладжан или това разкошно руло от тиквички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
59
42
30
20
10
Дай твоята оценка: