Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Кюфтенца от извара в ролце от тиквичка

Кюфтенца от извара в ролце от тиквичка

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Кюфтенца от извара в ролце от тиквичка
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Кюфтенца от извара - в ефектна опаковка и приготвени с цялата ни любов"

Необходими Продукти

  • За кюфтенцата
  • извара - 250 г
  • кашкавал - 70 г настърган
  • грис - 2 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • жълтъци - 2 бр., размер М
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • галета - за овалване
  • мазнина - растителна за пържене
  • тиквички - 2 бр. малки
  • зехтин - 2 - 3 с.л. за намазване
  • сол - 1 ч.л.
  • лешници - стрити лешникови ядки за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на кюфтетата е необходимо в подходящ съд да смесим изварата, настъргания кашкавал, гриса, брашното и жълтъците. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Оформяме кюфтенца, които овалваме в галета.

Пържим в сгорещена мазнина и от двете страни до златист цвят. Изваждаме и ги подреждаме върху кухненска хартия.

Оставяме ги настрана, за да се охладят.

Измиваме и подсушаваме тиквичките. Нарязваме на ивици с помощта на белачка.

С четка ги намазваме със зехтин и запичаме ги на грил тиган, посоляваме и подреждаме в чиния.

Всяко кюфтенце завиваме на рулце от тиквичка /моите станаха по-големи, затова разрязах на две/.

Поръсваме с предварително запечени лешници, стрити в блендер.

Поднасяме със зелена салата, декорирани със сезонни зеленчуци и щипка въображение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: