Начин на приготвяне
За приготвянето на кюфтетата е необходимо в подходящ съд да смесим изварата, настъргания кашкавал, гриса, брашното и жълтъците. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Оформяме кюфтенца, които овалваме в галета.
Пържим в сгорещена мазнина и от двете страни до златист цвят. Изваждаме и ги подреждаме върху кухненска хартия.
Оставяме ги настрана, за да се охладят.
Измиваме и подсушаваме тиквичките. Нарязваме на ивици с помощта на белачка.
С четка ги намазваме със зехтин и запичаме ги на грил тиган, посоляваме и подреждаме в чиния.
Всяко кюфтенце завиваме на рулце от тиквичка /моите станаха по-големи, затова разрязах на две/.
Поръсваме с предварително запечени лешници, стрити в блендер.
Поднасяме със зелена салата, декорирани със сезонни зеленчуци и щипка въображение.