Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от тиквичка и извара

Пастет от тиквичка и извара

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Пастет от тиквичка и извара
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
23/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Хапвайте този пастет от извара и тиквичка с чеснова пърленка или плосък хляб"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр. голяма
  • слънчогледови семки - 1/3 ч.ч. белени
  • чесън - 2 скилидки
  • извара - 150 г
  • сол - щипка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първото, което правим, е да си обелим тиквичката, а след това да я рендосаме на рендето.

На котлона си поставяме тиган, в който изливаме олио.

Поставяме настърганата тиквичка и я запържваме.

Към нея прибавяме чесъна за пастета, който сме накълцали на ситно и семките.

Всичко това разбъркваме и държим на котлона, докато тиквичката поомекне и намали обема си.

Поръсваме с щипка сол, разбъркваме и премахваме от котлона.

Изчакваме да изстине, поставяме в подходящ съд и пасираме.

Към тази смес добавяме изварата.

Пробваме зеленчуковия пастет и ако има нужда от нещо, добавяме, а може и да добавим и други подправки по желание.

Сервираме на филия пастета от тиквичка и извара. Може да се комбинира още с чеснова пърленка или плосък хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: