Начин на приготвяне
Първото, което правим, е да си обелим тиквичката, а след това да я рендосаме на рендето.
На котлона си поставяме тиган, в който изливаме олио.
Поставяме настърганата тиквичка и я запържваме.
Към нея прибавяме чесъна за пастета, който сме накълцали на ситно и семките.
Всичко това разбъркваме и държим на котлона, докато тиквичката поомекне и намали обема си.
Поръсваме с щипка сол, разбъркваме и премахваме от котлона.
Изчакваме да изстине, поставяме в подходящ съд и пасираме.
Към тази смес добавяме изварата.
Пробваме зеленчуковия пастет и ако има нужда от нещо, добавяме, а може и да добавим и други подправки по желание.
Сервираме на филия пастета от тиквичка и извара. Може да се комбинира още с чеснова пърленка или плосък хляб.