Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Панирани кюфтенца с тиквичка и сусам

Панирани кюфтенца с тиквичка и сусам

Панирани кюфтенца с тиквичка и сусам
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
12/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Честно да ви кажем, тези кюфтенца от раз се класират в топ 3 на най-любимите ни кюфтенца! Опитайте и ще разберете защо!"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр. сварени
  • тиквички - 1 бр.
  • кайма - 100 г
  • лук - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • чубрица
  • яйца - 1 бр.
  • панировка - 50 г със сусам
  • галета
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на парченца. Варят се в солена вода и се отцеждат добре. В тиган се загрява олио и се запържват нарязаният лук и нарязаната ситно обелена тиквичка, овкусени с морска сол, черен пипер и риган.

Добавя се каймата, да се запържи и тя. Смесват се картофите и запържените лук, тиквичка и кайма. С вилица се намачкват и поръсват с чубрица.

Разбъркват се с яйцето и с ръце се оформят кюфтенца. Поръсваме с галета от двете страни, после се овалват в универсалната панировка, смесена със сусам.

Загрява се олио и пържим от двете страни до зачервяване. Отцеждат се върху кухненска хартия, да попие мазнината, и сервираме с домати или краставички.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: