Начин на приготвяне
Измийте старателно картофите. Не ги белете. Завийте всеки в алуминиево фолио. Печете в силно загрята фурна. Когато омекнат, са готови.
Всеки от картофите разполовете и издълбайте с чаена лъжичка. Всички половини поставете в тавичка.
Смесете издълбаните им части с кашкавал, настърган на ренде и с получената смес напълнете всяка половина.
Залейте сушените гъби с чаена чаша гореща вода, за да омекнат. Изчакайте да предстоят между 15 и 30 минути. Нарежете ги на ситно и запазете бульона, който остава.
Запържете в загрято олио печурките и сушените домати и задушавайте докато водата се изпари. Добавете манатарките и поръсете с малко брашно.
Разбъркайте старателно и добавете бульона. С така получения сос залейте картофите и върху всеки от тях поставете резен бекон и запечете във фурна до зачервяване.
Поднесете с чаша бяло вино и лек млечен сос.