Хайдушки шишчета

КК
Готвач
754262712
Хайдушки шишчета
Снимка: Деси
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Не хващайте гората, хванете по още едно хайдушко шишче и кажете Наздраве"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр.
  • бекон - 100 г
  • чушки - 5 печени
  • домати - 200 г
  • сушени чушки - 2 бр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 малка глава
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • олио
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на кубчета и подправете с универсалната подправка и малко олио.

Нанижете на шишчета парчетата и изпечете до готовност на скара.

Нарежете почистения лук на дребно и го запържете в малко олио до получаване на златист цвят.

Нарежете печените чушки и ги добавете към лука. Добавете също пасираните домати, бекон, нарязан на малки кубчета и чесъна, нарязан на ситно.

Добавете универсална подправка на вкус, черен пипер и лютата чушка. Залейте с чаша гореща вода.

Задушете под капак на тих огън. С получения сос залейте обилно шишчетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: