Начин на приготвяне
Авокадото се почиства от костилката, обелва много внимателно или по точно се изгребва със супена лъжица се и се поставя в купа. С вилица се намачква, но нека да останат и парченца. Поръсва се с лимонов сок.
В блендер се пасира червеният лук.
Доматът се обелва с белачката за картофи или може да се попари в гореща вода, след това се разрязва и отстранява течната част, нека да остане само плътната, месестата. Нарязва се на дребни кубчета. Наситнява се кориандъра.
Скилидката чесън се минава през ренде. Халапеньото се наситнява с остън нож. Добавя се сол и прясно смлян черен пипер.
Източник: FoodNetwork
Забележка: Ползвала съм чушка халапеньо. Тя е изключително люта и се внимава с нея и се слага на вкус. Но без нея не може, може да се замени с халапеньо пипер и тогава се слага около 1/2 ч.л.
Изключително вкусна разядка, има един недостатък, че не може да се спре и всеки път искаш още и още малко. Поднася се задължително с хубав домашен хляб, препечена филийка или хубав чипс.
Коментари