Супа с лапад и картофи

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Супа с лапад и картофи1 / 2
09/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Пролетна супа за много настроение и тънка талия"

Необходими Продукти

  • лапад - 10 листа
  • лук - 2 стръка пресен
  • чесън - 2 стръка пресен
  • картофи - 2 - 3 броя
  • фиде - 1 - 2 шепи по желание
  • яйца - 1 брой
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • джоджен - на око
  • черен пипер
  • сол
  • сирене - натрошено, за гарниране
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лапада, чесъна и лука. Загрейте 6 с.л. олио в тенджера и запържете скълцаните лук и чесън. Добавете накъсания лапад и след около 2 минути долейте с около 500 мл гореща вода.

Сложете капак и се заемете с беленето и рязането на картофите. След като картофите са поувряли в супата известно време, добавете сол на вкус, джоджен, черен пипер, както и фиде. При нужда долейте още гореща вода.

След като картофите и фидето са напълно готови, снемете супата от огъня и след малко я застройте с разбитите заедно яйце, 2 с.л. кисело мляко и разбърквате. Поднесете супата с лапад и картофи топка, с натрошено сирене и накълцан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
512
41
32
20
10
Дай твоята оценка: