Начин на приготвяне
Лападът се измива хубаво и се реже на ивици.
Слага се в тенджера с малко вода, около 2 пръста вода на дъното, слага се на котлона и се изчаква да заври.
След това се разбърква и когато всички листенца променят цвета си и станат по-тъмно зелени, се изплакват със студена вода.
Лападът се отделя настрана за по-късно.
В тенджерата се налива около 1500 мл вода. Картофите се настъргват на едро ренде и се слагат в тенджерата.
Към тях се прибавят ситно нарязаните лук и чесън, олиото и солта.
Зеленчуковата супа се вари така около двадесетина минути, след това се прибавя лападут и се вари още десетина минути.
Яйцето и киселото мляко се разбиват заедно и когато супата поизстине, се добавят към нея.
Супата с лапад и настъргани картофи е готова.