Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Супа с лапад и настъргани картофи

Супа с лапад и настъргани картофи

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Супа с лапад и настъргани картофи
Снимка: AneliaStefanova
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Супа с лапад и настъргани картофи - много сполучлива рецепта"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр.
  • лапад - 1.5 ч.ч. бланширан (30 - 40 листа)
  • олио - 3 с.л.
  • зелен лук - 2 стръка
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - на вкус
  • За застройката на супата
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се измива хубаво и се реже на ивици.

Слага се в тенджера с малко вода, около 2 пръста вода на дъното, слага се на котлона и се изчаква да заври.

След това се разбърква и когато всички листенца променят цвета си и станат по-тъмно зелени, се изплакват със студена вода.

Лападът се отделя настрана за по-късно.

В тенджерата се налива около 1500 мл вода. Картофите се настъргват на едро ренде и се слагат в тенджерата.

Към тях се прибавят ситно нарязаните лук и чесън, олиото и солта.

Зеленчуковата супа се вари така около двадесетина минути, след това се прибавя лападут и се вари още десетина минути.

Яйцето и киселото мляко се разбиват заедно и когато супата поизстине, се добавят към нея.

Супата с лапад и настъргани картофи е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: