Gotvach.bg»Рецепти»Коктейли»Безалкохолни Коктейли»Бързи коктейли с цветовете на дъгата

Бързи коктейли с цветовете на дъгата

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Бързи коктейли с цветовете на дъгата6 / 6
08/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
5
"И сега всички, дори и децата, ще могат да кажат НАЗДРАВЕ"

Необходими Продукти

  • минерална вода - 1. 5 л (или газирана)
  • лимони - 3 бр.
  • плодови бонбони - 3 опаковки Skittles
  • плодчета за гарниране
  • ягоди - 2 бр.
  • боровинки - 2 с.л.
  • киви - 1/2 бр.
  • портокали - 1/2 бр. (или лимон)
  • лед
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отворете бонбонките и ги групирайте по цветове. За всяка чаша с безалкохолен коктейл (от 250 мл) ще са ви нужни около 10 бонбонки с един и същи цвят.

Сложете бонбонките разделени по цветове в чашите. Сипете на дъното на всяка чаша малко газирана или обикновена минерална вода и разбъркайте, докато бонбонките се стопят.

През това време изстискайте сока на лимоните и също го добавете към чашите, като го разпределите равномерно между тях. Разбъркайте и добавете още газирана вода, докато чашите се напълнят. Добавете кубчета лед и украсете всяка чаша с подходящи за цвета на коктейла плодове.

Аз използвах резен лимон за жълтия коктейл, ягоди за розовия и оранжевия, киви за зеления, черни боровинки за лилавия. Добре е при поднасянето да ги наредите в поредицата на цветовете на дъгата: червено, оранжево, жълто, зелено, синьо, индиго (тъмносиньо) и виолетово. Понякога се вижда и розово в дъгата, но това не е естественият ѝ цвят. Общо багрите са седем.

Коктейлите са подходящи и за деца, тъй като бонбонките съдържат естествени оцветители и аромати. Ако са за възрастни, може да долеете в коктейлите и малко алкохол - джин, водка по ваш избор.

И една идея:

Не винаги разполагаме вкъщи с пресни плодове, затова си замразявам предварително във формички за лед различни плодове (ягоди, малини, къпини, обезкостени череши, боровинки, парченца портокал) залети с лимонов сок. Така винаги имате под ръка красиви ледчета, с които може да освежите и прибавите плодов свеж вкус на всяка напитка.

Бързите коктейли с цветовете на дъгата са чудни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: