Начин на приготвяне
В дълбок съд слагаме водата и цветовете на бъза да престоят 48 часа, като притискаме с пластмасов диск отгоре, за да може хубаво да се ароматизира водата.
След това цветовете се отделят, по желание се прецежда водата през по- ситен гевгир, цедка или марля.
Ароматната вода се смесва със захарта и лимонтузуто и се бърка до пълното разтваряне на водата.
След това водата се пълни в бурканчета или шишенца с винтови капачки и заваряваме около 5 минути за капачката.
Дадената течност стига за около 10 бурканчета от сок (Qeens).
И сокът от бъз ви е готов!
PS:аз лично оставям сока от бъз да се охлади добре в хладилник и го разреждам с около 1.250 л вода за да се усеща вкусът и да не накърнява сладостта :)
Коментари