Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 180° С. Смлените бисквити се смесват добре с по-голямата част от разтопеното масло. С останалото масло се намазват дъното и стените на формата / на дъното сложете хартия за печене/.
Бисквитената смес се разстила равномерно и се заглажда с притискане. Формата се прибира във фризера, докато се подготви плънката.
В подходящ съд се разбиват с миксер крема сиренето и захарта, докато се смесят добре и сместа стане пухкава. Изсипете млякото и добавете яйцата едно по едно. Разбийте добре и добавете брашното. Последни се добавят сметаната и ванилията.
Получената смес се изсипва във формата и се заглажда. Пече се на средна скара за 10-12 минути, след което температурата се намалява на 100° С и печенето продължава още 1 час.
Оставете чийзкейка във фурната за 3-4 часа, за да се предотврати напукване. Прибира се в хладилника за още няколко часа, най-добре за 1 нощ. На следващия ден се освобождава от формата и се намазва със сладко по избор /за предпочитане от боровинки/. По желание украсете с розички.