Ню Йорк чийзкейк

TsvetelinaTsvetelina
Новак
25
Ню Йорк чийзкейк
Снимка: Tsvetelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Емблематичен чийзкейк, който трябва да опитате на всяка цена"

Необходими Продукти

  • пълнозърнести бисквити - 250 г
  • масло - 125 г
  • крема сирене - 4 - 5 бр. /по 200 г/
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 5 бр.
  • заквасена сметана - 400 г
  • ванилия - 1 с.л. екстракт
  • брашно - 3 с.л. равни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180° С. Смлените бисквити се смесват добре с по-голямата част от разтопеното масло. С останалото масло се намазват дъното и стените на формата / на дъното сложете хартия за печене/.

Бисквитената смес се разстила равномерно и се заглажда с притискане. Формата се прибира във фризера, докато се подготви плънката.

В подходящ съд се разбиват с миксер крема сиренето и захарта, докато се смесят добре и сместа стане пухкава. Изсипете млякото и добавете яйцата едно по едно. Разбийте добре и добавете брашното. Последни се добавят сметаната и ванилията.

Получената смес се изсипва във формата и се заглажда. Пече се на средна скара за 10-12 минути, след което температурата се намалява на 100° С и печенето продължава още 1 час.

Оставете чийзкейка във фурната за 3-4 часа, за да се предотврати напукване. Прибира се в хладилника за още няколко часа, най-добре за 1 нощ. На следващия ден се освобождава от формата и се намазва със сладко по избор /за предпочитане от боровинки/. По желание украсете с розички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: