Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Сладкиш със сини сливи от Ню Йорк Таймс

Сладкиш със сини сливи от Ню Йорк Таймс

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k1
Сладкиш със сини сливи от Ню Йорк Таймс
Снимка: marcheva14
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Сладкиш със сини сливи от Ню Йорк Таймс - рецепта хит с аромат на канела"

Необходими Продукти

  • сини сливи - 500 г
  • краве масло 115 г на стайна температура
  • брашно - 120 г универсално
  • яйца - 2 бр. L стайна температура
  • захар - 150 г кристална
  • сол - щипка
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • за поръска
  • кафява захар - 20 г
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса.

Кръгла форма с ринг 22 - 24 см, намаслена и покрита с хартия за печене.

Плодовете се почистват от костилките.

В купа с миксер се разбива маслото, щипката сол и захарта за около 7 - 8 минути, да стане като крем. Прибавят се едно по едно яйцата и много хубаво се разбива, докато захарта се стопи. Това разбиване ще предаде пухкавост на сливовия сладкиш. Следва пресятото брашно с бакпулвера и отново се разбива само докато се приеме.

Кейковото тесто се изсипва във формата, разпределя се.

Отгоре се подреждат разполовените сини сливи.

Поръсват се с кафявата захар смесена с канелата.

Пече се в затоплена на 180 °C фурна за около 40 - 45 минути или до суха клечка, поставена по средата на тестото.

Изважда се сливовият сладкиш охлажда се за 15 минути и се минава по външната страна на формата с остър нож, защото по всяка вероятност крайните сливи са залепнали от изтичащите им сокове, така ще се освободи и ще се откопчае добре рингът.

Охлажда се напълно и се посипва малко пудра захар върху сладкиш със сини сливи от Ню Йорк Таймс .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: