Начин на приготвяне
Фурна - 180 градуса.
Кръгла форма с ринг 22 - 24 см, намаслена и покрита с хартия за печене.
Плодовете се почистват от костилките.
В купа с миксер се разбива маслото, щипката сол и захарта за около 7 - 8 минути, да стане като крем. Прибавят се едно по едно яйцата и много хубаво се разбива, докато захарта се стопи. Това разбиване ще предаде пухкавост на сливовия сладкиш. Следва пресятото брашно с бакпулвера и отново се разбива само докато се приеме.
Кейковото тесто се изсипва във формата, разпределя се.
Отгоре се подреждат разполовените сини сливи.
Поръсват се с кафявата захар смесена с канелата.
Пече се в затоплена на 180 °C фурна за около 40 - 45 минути или до суха клечка, поставена по средата на тестото.
Изважда се сливовият сладкиш охлажда се за 15 минути и се минава по външната страна на формата с остър нож, защото по всяка вероятност крайните сливи са залепнали от изтичащите им сокове, така ще се освободи и ще се откопчае добре рингът.
Охлажда се напълно и се посипва малко пудра захар върху сладкиш със сини сливи от Ню Йорк Таймс .