Пиле с броколи и сос от сирена

09/06/2017
"Затворете очи и се насладете на неустоимата комбинация от крехко пилешко, свежи броколи и нежен сос "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 905
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. От предната вечер или няколко часа преди да готвите ястието си приготввте месото, като го нарежете на тънки филета и го мариновате във зехтина, лимоновия сок, малко сол и черен пипер на вкус. Може да добавите и стръкче розмарин по желание. Приберете в хладилник.

2. В голяма тенджерка кипнете подсолена вода и пуснете вътре броколите, накъсани на едри розички. Варете 10-12 минути, отцедете и полейте със студена вода.

3. В отделна по-малка тенджерка загрейте сметаната и млякото на слаб до среден огън и начупете /натрошете вътре сирената. Бъркайте докато се разтопят и подправете със бял пипер и индийско орехче.

Сложете и сол, ако е необходимо, но не прекалявайте, защото сирената са солени. Когато се получи гладък, нежен сос отстранете от огъня и похлупете с капака на тенджерата, за да се съхрани топъл.

4. В тиган с незалепващо дъно напръскайте зехтин и запечете за кратко тънките филета от двете страни (на среден до силен огън )до постигане на приятен загар.

5. Сервирайте, подреждайки в широка чиния от броколите и месото и заливайки с горещия сос.

Добър апетит!

Това ястие върви с

Совиньон Блан

Комбиниране с храна:
Виното е особено подходящо за бели меса, риби, птици и ароматни ястия с елегантен вкус.
Сервира се охладено.
Разфасовки: 250 мл/ 375 мл/ 750 мл/ 3 л

Цвят: жълтозелен, искрящ
Аромат: сортов финес и аромати на плодове със зелена кора
Вкус: хубава атака, свежест и хармония, сферичен с дължина и цитрусова сочност, чист финал с дъх на окосена трева и коприва

Рейтинг

5 16
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар