Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Мариновани свински гърди с горчица на скара

Мариновани свински гърди с горчица на скара

ТеодораТеодора
Новак
369
Мариновани свински гърди с горчица на скара
Снимка: Теодора
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Свински гърди, изпечени до съвършенство и свежа салата - какво повече може да иска човек?"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 4
  • За маринатата
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • френска горчица - 1 ч.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • балсамов оцет - 1 ч.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • подправка за скара с чесън
  • кимион
  • За табулето
  • кускус - 250 г
  • домати - 4 бр.
  • лук - 1 връзка зелената част
  • магданоз - 2 връзки
  • чесън - 4 скилидки
  • лимон - 1 бр.
  • мента - 3/4 листенца
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте съставките за маринатата заедно. Гърдите престояват в маринатата 5 часа. След това ги изпичаме на скара.

Табуле:

Кускусът се приготвя, изцежда се и се оставя са изстине.

Нарязва се на ситно магданозът, лукът, а чесънът се настъргва. Настъргва се и малко кора от лимон и се изстисква сокът, с който се овкусява лукът и магданозът, солта и олиото.

Доматите се почистват от семената и се нарязват на ситно и се прибавя ментата, а накрая се прибавя и кускус. Разбърква се и се оставя да престои поне час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: