Начин на приготвяне
Сметаната и кондензираното мляко държим в хладилник.
Бисквитите Орео натрошаваме с помощта на точилка на не много големи, не много малки парченца - за да се усещат в сладоледа.
Разбиваме сметаната с миксер на средна скорост за около 2-3 минути, не трябва да я бием дълго време (колкото да почнат да се образуват вълнички по повърхността), трябва да е с консистенцията на пухкав крем.
Добавяме кондензираното мляко и пак разбъркваме с миксер до хомогенност.
В подходящ съд смесваме натрошените бисквити с млечната смес, внимателно объркваме и замразяваме за минимум 6 часа.
Сервираме в купичка по три топки от сладоледа, почистените череши, бисквитка Oрео и малко манов мед или карамел за разкош.
Зарадвайте любимите си хора, та кой не обича бисквитки Орео?
Адаптирано от: Gemma Stafford
Забележка: От тази пропорция се получава сладолед за поне 3-4 порции.