Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Домашна майонеза»Домашна майонеза от чесън по гръцки

Домашна майонеза от чесън по гръцки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашна майонеза от чесън по гръцки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
"Ние майонезата си я правим сами, защото най си я обичаме точно такава - с галета и бадеми"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • бадеми - 120 гр. смлени
  • галета - 60 гр.
  • чесън - 6 скилидки
  • зехтин - 150 мл.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • магданоз - ¼ връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме жълтъците от белтъците.

Почистваме чесъна и го смачкваме.

Поставяме жълтъците и чесъна в блендер и разбиваме.

Прибавяме бадемите, галетата, черния пипер и солта и бъркаме, докато стане на каша.

Постепенно и по малко прибавяме зехтина. Когото се поеме всичкият зехтин, доливаме лимоновия сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
ауууу доста ще мирише после :)
06.05.2016 21:16