Шарени пурички

11/06/2017
"Хрупкави пурички със свежа плънка, изпечени до съвършенство "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо982
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества
Банички

Начин на приготвяне

В съд поставяме маслото и задушаваме нарязания на ситно лук. Прибавяме част от листата на лободата и задушаваме за около 4-5 минути.

Останалата част заедно с копъра, чесъна и магданоза поставяме в съд и пасираме до гладка смес. Овкусяваме със сол.

Отделно пасираме яйцето и изварата и също овкусяваме със сол.

Вземаме една кора и я разрязваме на две по дължина и я намазваме с маслото.

В два поша поставяме поотделно двете смеси. Шприцоваме от смесите, като редуваме първо от единия, след това от другия и така, докато свърши кората.

Завива се на пуричка. Ако искате да е по-дебела, навивате по-рехаво, ако ли не - по-стегнато.

Всяка една готова пуричка намазваме с масло, подреждаме в тавичка и изпичаме на предварително загрята на 200 градуса температура.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар