Полента крекери

marcheva14marcheva14Мастър Шеф99071059011
11/06/2017
"Хрупкави и много ароматни полента крекери - как да не си отвори втора бира човек "
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 241
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плоска тава;

Фурна - 80 градуса;

Допълнително два листа хартия за печене, правоъгълни, леко намаслени със спрей.

В купа се смесва качамакът и сусамът. Залива се с бульон, охладен, и се оставя за 2 часа. След необходимото време към него се прибавя оцетът и се смила в блендер. Добавя се брашното, олиото и всички подправки. Разбърква се до хомогенна смес.

Намасляват се два листа хартия за печене с малко олио с ръка. Може да се ползва и маслен спрей. Изсипва се сместа по средата на единия лист и се покрива с другия лист хартия. С точилка се разточва на тъничка кора около 2-3 мм. Заедно с хартията се премества в тавата за печене. Маха се горната хартия. С остър нож или резец се нарязват във форма крекери.

Изсушават се на 80 максимум до 100 градуса продължително време, докато станат хрупкави.

Източник: Йоли

Забележка: Към подправките може да се добавят всякакви по желание. Добавила съм освен основните и пеперончино за по-силен лют вкус.

Сместа е доста мокра, но това не бива да ви притеснява. Реже се по-трудно, но при сушенето се отделят крекерите един от друг и след като са готови, лесно се разчупват.

Ползвала съм полента, но може и спокойно да се ползва грис за качамак.

Рейтинг

5 9
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар