Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Нахутени крекери с маслини

Нахутени крекери с маслини

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5141k2
Нахутени крекери с маслини
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 3
28/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Щом ще хрупате нещо цял ден, нека са нахутени крекери - вкусни и здравословни"

Необходими Продукти

  • нахутено брашно - 165 г
  • ръжено брашно - 60 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • маслини - 25 г ситно нарязани
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • балсамов оцет - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • вода - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа сложете всички съставки и омесете тесто, то не трябва да лепне, така че ако има нужда, добавете още нахутено брашно или ръжено брашно.

Разточете тестото между 2 листа хартия за печене до дебелина около половин сантиметър.

Отлепете горния лист и преместете долния с разточеното тесто в тавичка за печене.

С нож за пица или обикновен нож нарежете тестото на отделни крекери с желаната големина.

Сложете нахутените крекери с маслини в предварително загрята на 175°С фурна и печете соленките около 20 минути или до златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: