Начин на приготвяне
Кайсиите се разполовяват, изважда се костилката и се режат на кръгчета. Подреждат се в тавичка (22-24 см диаметър), предварително намаслена и набрашнена).
Приготвя се карамелът, като не се оставя да стане прекалено тъмен, а леко златист, и се излива равномерно върху плодовете. Ако обичате да ви е по-карамелено, може да се приготви и малко повече от посоченото в рецептата количество или съответно - по-малко.
В купа се разбиват яйцата със захарта до побеляване, прибавят се последователно киселото мляко, олиото и кайсиевият сок при непрестанно разбиване.
Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя на части към сместа, като внимателно се разбърква с дървена лъжица с движения в кръг до цялостното му интегриране. Излива се върху кайсиите и карамела.
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор - 35-40 минути.
Щом е готов, се оставя да изстине напълно и се обръща върху подходяща чиния.
Да ви е сладко.