Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Карамелен кайсиев кейк

Карамелен кайсиев кейк

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Карамелен кайсиев кейк
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Божествен вкус и нежен аромат - десерт, на който не може да се наситите"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 240 г
  • кайсии - 5 бр., големички
  • кисело мляко - 160 г
  • захар - 150 г
  • олио - 80 мл, слънчогледово
  • сок от кайсии - 3 с.л., натурален
  • бакпулвер - 16 г
  • За карамела
  • захар - 100 г
  • вода - 25 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кайсиите се разполовяват, изважда се костилката и се режат на кръгчета. Подреждат се в тавичка (22-24 см диаметър), предварително намаслена и набрашнена).

Приготвя се карамелът, като не се оставя да стане прекалено тъмен, а леко златист, и се излива равномерно върху плодовете. Ако обичате да ви е по-карамелено, може да се приготви и малко повече от посоченото в рецептата количество или съответно - по-малко.

В купа се разбиват яйцата със захарта до побеляване, прибавят се последователно киселото мляко, олиото и кайсиевият сок при непрестанно разбиване.

Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя на части към сместа, като внимателно се разбърква с дървена лъжица с движения в кръг до цялостното му интегриране. Излива се върху кайсиите и карамела.

Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор - 35-40 минути.

Щом е готов, се оставя да изстине напълно и се обръща върху подходяща чиния.

Да ви е сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
514
40
30
20
10
Дай твоята оценка: