Ликьор от горски ягоди

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
22
17k
12/06/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции3-4 бутилки
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 667
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • горски ягоди - 1 кг
  • ракия - 1 л силна (водка, или разреден с вода спирт)
  • захар - 3/4 кг
  • вода - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изчистете ягодите. Сипете ги в съд с широко гърло и ги залейте с хубава ракия без дъх.

Оставете да престоят за 14-15 дни, след което прецедете сока.

Сварете по-гъст сироп от захарта и водата, оставете напълно да изстине и го разбъркайте към ягодовия сок.

Прецедете ликьора през филтърна хартия или подходящ памучен плат.

Ако ликьорът не се избистри при първото прецеждане, повторете процедурата.

Приберете ликьора от горски ягодини в добре затворени бутилки. Колкото по-дълго отлежава, толкова по-ароматен става.

Рейтинг

5 5
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар