Лучен сос с пиперливи кюфтенца

13/06/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваГотвач3167478
"Грабвайте един топъл хляб и идвайте - голямо хапване и отопяване на чинии ни чака "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 029
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата заедно с лука, накълцан на ситно или настърган на едрото ренде и добавете подправките, яйцето, лютата чушка, също накълцана, и малко студена вода.

Оставете каймата за 30 минути в хладилника, а после оформете 20-на кюфтенца.

Запържете кюфтенцата в сгорещено олио да се позачервят, като се обръщат от двете страни и ги извадете в съдина.

За соса:

Сгорещете 4-5 лъжици олио в тенджера и в него пуснете да се запържат двете глави нарязан лук на полумесеци, праза на кръгчета, чесъна и моркова на кубчета. Щом стане прозрачно прибавете една нарязана червена прясна чушка.

Сипете една лъжичка брашно и една лъжица червен пипер, разбъркайте и залейте с 2 чаши студена вода. Когато сосът заври, пуснете кюфтенцата. Посолете на вкус.

Размийте доматеното пюре с една кафена чаша вода и го добавете към соса. Гответе 20-тина минути на умерен огън. Накрая поръсете с накълцания магданоз.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар