Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета в гъбено-лучен сос

Кюфтета в гъбено-лучен сос

NEVINEVI
Помощник Готвач
1629955329823
21/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Кюфтетата са си кюфтета, но поднесени с този ароматен сос - са истинско изкушение, на което няма да устоите"

Необходими Продукти

  • За кюфтетата
  • кайма - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • брашно - за овалване
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • За соса
  • гъби - 200 г
  • лук - 200 г кромид
  • телешки бульон - 1 кубче
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подправете каймата с черен пипер, сол и кимион и разбъркайте добре.

Оформете девет еднакви кюфтета и ги оваляйте в брашно.

Почистете и нарежете гъбите и лука на полумесеци. В подходящ тиган с незалепващо покритие загрейте 2-3 с.л. олио и запържете кюфтетата, докато се стегнат леко.

Прибавете гъбите и лука и ги запържете до златисто, като разбърквате от време на време.

Прибавете брашното и го запържете, като внимавате да не загори. Прибавете предварително разтворения в 400 мл топла вода бульон.

Подправете с черен пипер и сол и гответе до сгъстяване на соса.

Сервирайте по 3 кюфтетата в порция полети със сос и поръсени с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: