Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Тиквички на Фурна»Панирани тиквички с лучен сос

Панирани тиквички с лучен сос

Панирани тиквички с лучен сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
09/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Не забравяйте да сервирате тези толкова апетитни тиквички с лук на фурна в комбинация с доматен сос"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 2 лъжици
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • пармезан
  • за соса
  • доматено пюре - 200 мл
  • лук - половин глава
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка сипете 2-3 с.л. зехтин и запържете наситнения лук с едната скилидка чесън.

Прибавете доматите, черния пипер, солта и другата скилидка чесън. Намалете огъня и оставете соса да ври до сгъстяване. След това махнете от котлона и го оставете настрана.

Измийте тиквичката, нарежете я. Посолете и оставете да престои 30-тина минути.

В подходяща дълбока чиния разбийте яйцето. В друга сипете ригана и галетата. Всеки резен тиквичка се потапя в яйцето, след което се овалва в галетата.

Подредете в намазнена тава панираните тиквички.

Изпете ги в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Малко преди да извадите от фурната, ги поръсете с пармезан.

Поднесете печените тиквички заедно с доматения сос.

Панираните тиквички с лучен сос са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: