Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с пияни череши

Чийзкейк с пияни череши

ЕленаЕлена
Чирак
6238776
Чийзкейк с пияни череши2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Съвършеното плодово допълнение към следобедната чаша с кафе"

Необходими Продукти

  • За Блата
  • бисквити - 250 г
  • масло - 100 г
  • За Плънката
  • череши - 300 г
  • извара - 500 г
  • захар - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 80 мл
  • портокали - кората на 1 бр. и сокът на 1/2 бр. малък (по желание)
  • ванилия - 1/2 есенция
  • уиски - 50 мл
  • мед - 1 с.л.
  • За украса
  • кокосови стърготини - 1 шепа (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите Орео се натрошават на ситно и се смесват с разтопеното масло. Оформя се блат в подходяща, средно голяма йенска или друга кръгла тавичка за пай.

Оставя се в хладилника за 5 минути да стегне. Изварата, яйцата, захарта и млякото се разбиват. Към тях се добавят портокаловият сок, кората му, есенцията ванилия, уискито и медът.

Изважда се блатът от хладилника и върху него се изсипват почистените от костилките черешки. Отгоре се излива сместа за чийзкейк.

Пече се за 35-40 минути на 175 градуса или докато почервенее отгоре и по краищата. Оставя се да се охлади добре и е най-вкусен престоял няколко часа до една нощ след изпичане, за да изчезне съвсем тръпчивия вкус на изварата.

Декорира се по желание с кокосови стърготини и пресни череши. Прекрасен десерт и акомпанимент за следобедното кафе. Да ви е сладко с този чийзкейк с пияни череши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: