Начин на приготвяне
Бисквитите Орео се натрошават на ситно и се смесват с разтопеното масло. Оформя се блат в подходяща, средно голяма йенска или друга кръгла тавичка за пай.
Оставя се в хладилника за 5 минути да стегне. Изварата, яйцата, захарта и млякото се разбиват. Към тях се добавят портокаловият сок, кората му, есенцията ванилия, уискито и медът.
Изважда се блатът от хладилника и върху него се изсипват почистените от костилките черешки. Отгоре се излива сместа за чийзкейк.
Пече се за 35-40 минути на 175 градуса или докато почервенее отгоре и по краищата. Оставя се да се охлади добре и е най-вкусен престоял няколко часа до една нощ след изпичане, за да изчезне съвсем тръпчивия вкус на изварата.
Декорира се по желание с кокосови стърготини и пресни череши. Прекрасен десерт и акомпанимент за следобедното кафе. Да ви е сладко с този чийзкейк с пияни череши.