Малиново сорбе

фифифифиНовак
13/06/2012
"Изискан летен десерт, хем да почерпите, хем да впечатлите "
Порции4-5 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 768
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер или пасатор сложете нарязания банан, сипете замразените малини, захарта, рома(може и ликьор) и долейте сока от лайм и лимон.

Пасирайте всичко до гладка хомогенна смес. Сипете в подходящ съд по желание и сложете в камера за 30 минути.

Извадете, отново пасирайте всичко добре и пак сложете да се замрази за 8 часа. Може да повторите пасирането още веднъж по време на замразяването.

Преди да сервирате, извадете сорбето за няколко минути. Поднесете малиновото сорбе на топки в десертни чашки с украса от свежи листа мента.

По същия начин може да приготвите и сорбе от ягоди и други горски плодове.

Рейтинг

5 2
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар