Начин на приготвяне
Месото се нарязва на кубчета и се сварява.
Лима бобът се накисва от вечерта, за да се свари по-лесно. След като вече е сварен, изхвърляме водата и наливаме от телешкия бульон.
Добавяме зеленчуците и овкусяваме с черен пипер и сол. Оставяме да се задуши. Прибавяме и свареното телешко месо.
В тиган разтапяме маслото и добавяме паприката при непрекъснато бъркане. Държим на котлона не повече от 2 минути, като внимаваме да не загорим пипера.
На тънка струя прибавяме към супата. Сервираме със заквасена сметана по желание.
Забележка: В традиционния унгарски гулаш месото и зеленчуците се запържват. В случаят рецептата е приготвено по здравословен и диетичен начин.