Начин на приготвяне
Сръбската кухня е славянска, питателна и добре подправена.
Този гулаш е прочут в най-южната част на Югославия, а именно в кухнята на Охридското езеро.
Зрелият фасул се кисне във вода за едно денонощие.
Отцежда се и се залива със студена вода. Вари се заедно с дафиновия лист, като не се разварява напълно.
Лукът се нарязва на ситни кубчета. Запържва се в мазнината до златисто заедно с червения пипер, размитото в малко вода доматено пюре. Добавяме ароматите – майорана, кимион и скилидката чесън. Доливаме 500 мл от бульона, в който е врял боба.
Телешките наденички нарязваме на парченца с големина около 3 см.
Прибавяме ги заедно с отцедения боб. Овкусяваме със сол и черен пипер.
Малко преди бобът да се сготви, се добавят нарязаните на ивици мариновани пиперки.
Яхнията продължава да къкри още 10 минути.
По желание можете да прибавите люта суха пиперка.
Сръбският гулаш се поднася със сварени картофи.