Начин на приготвяне
Измиваме лука и го нарязваме на ситно.
В сгорещен тиган поставяме маслото, скилидката чесън и бялата част от пресния лук. След като се задушат и чесънът ароматизира мазнината, изваждаме скилидката и добавяме зелената част от лука и замразения спанак.
След като водата се изпари и плънката остане на мазнина прибавяме нарязания на ситно пресен джоджен и овсусяваме със сол.
Отстраняваме от котлона и оставяме настрана, да се охлади. Настъргваме Чедъра и го добавяме към изстиналата плънка. Отделяме жълтъка на яйцето от белтъка и ги разбиваме поотделно.
С бутер тестото работим бързо, като го нарязваме на ленти по дължина. В едната половина поставяме от плънката, намазваме края с белтък и притискаме.
Правим разрези с остър нож и нарязваме ивицата на парченца от 5 см. Намазваме с жълтък и изпичаме до готовност в предварително загрята на 200 градуса фурна.