Начин на приготвяне
Изварата и сиренето се претриват с лъжица до възможно най-голяма гладкост. Яйцата се добавят едно по едно и се съединяват със сирната смес също чрез претриване, след което сместа се обърква добре.
Наръсва се с чубрицата, брашното се пресеява и сместа се разбърква докато то се поеме напълно.
Докато тестото си почива, около 5 минути, тиган с незалепващо пикритие се загрява, подготвя се купичка с брашно за овалване на изварките, капва се малко олио в тигана и се разнася по повърхността със силиконова четка или салфетка.
От тестото се оформят топчета /от тази смес излизат 9 броя/, овалват се в брашното, притискат се леко, както кюфтета, но не чак толкова силно и се пекат по около 3 минути от всяка страна. Сервират се топли с кисело мляко и конфитюр по желание. Добър апетит!
По принцип ги правя само с извара, като добавям малко сол, но този път нямах достатъчно и затова комбинирах със сирене.
Може да се направят и сладки, само с извара като в сместа се добави 1. 5 с. лъжица захар и малко ванилия, а преди сервиране да се наръсят с пудра захар. Съответно за по-голям брой се увеличава количеството на продуктите.