Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата и прибавяме захарта. Към пухкавата смес добавяме предварително пресятото брашно смесено с бакпулвера и ванилията.
След като сместа се разбие добре с миксер, добавяме водата и олиото. Печем в намазнена форма за блат с падащо дъно (или друга по желание) на 180 градуса. Изпичаме 2 блата.
Разбиваме сметаната и след като блатовете се охладят започваме с подредбата.
Намазваме първия блат със сметана около 1 см или повече. Нареждаме плода от компота, предварително изваден. По желание преди оформянето на тортата, сокът от компота може да се използва за сиропиране на блатовете.
Поръсваме с орехи и слагаме втория блат. Намазваме равномерно цялата торта със сметана и украсяваме със смлените орехи, целувките и фунийките.