Торта с орехи

КатяКатя
Новак
5115
Торта с орехи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • за един блат
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 2 ч.ч
  • олио - 6 с.л.
  • вода - 6 с.л.
  • за украса
  • сметана - 150 г
  • орехи - 300 г смлени
  • компот - по желание
  • целувки
  • фунийки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и прибавяме захарта. Към пухкавата смес добавяме предварително пресятото брашно смесено с бакпулвера и ванилията.

След като сместа се разбие добре с миксер, добавяме водата и олиото. Печем в намазнена форма за блат с падащо дъно (или друга по желание) на 180 градуса. Изпичаме 2 блата.

Разбиваме сметаната и след като блатовете се охладят започваме с подредбата.

Намазваме първия блат със сметана около 1 см или повече. Нареждаме плода от компота, предварително изваден. По желание преди оформянето на тортата, сокът от компота може да се използва за сиропиране на блатовете.

Поръсваме с орехи и слагаме втория блат. Намазваме равномерно цялата торта със сметана и украсяваме със смлените орехи, целувките и фунийките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: