Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 175 °C. Намажете 20 см форма за торта и застелете дъното с хартия за печене.
В голяма купа пресейте брашното, бакпулвера, содата, солта, канелата и индийското орехче. Разбъркайте и оставете настрана.
Обелете морковите, настържете ги и им изцедете сока. В голяма купа разбийте олиото, захарта и ванилията. Добавете яйцата и разбъркайте, докато станат леки и пухкави.
Добавете брашнената смес към мократа смес и разбъркайте, докато се смеси. Добавете настъргания морков и 1/3 от нарязаните орехи, разбъркайте, докато се смесят.
Изсипете тестото в приготвения съд и печете 30-35 минути, докато клечката за зъби, поставена в средата на морковената торта, излезе чиста. Оставете блатовете да се охладят.
Междувременно направете глазурата: в голям съд разбийте крема сиренето с пудрата захар и екстракта от ванилия.
Разбъркайте, докато стане гладка и кремообразна.
В отделен съд разбийте сладката сметана.
Оформянето на тортата:
Отрежете горната част на изпечения блата, поставете един слой блат с плоска страна надолу. Нанесете слой пълнеж, поставете друг блат върху пълнежа, плоска страна нагоре.
Разпределете глазурата равномерно върху горната и страничната част на тортата.
Намажете страните на любимата торта с останалите накълцани орехи.
Охладете най-малко 2 часа преди сервиране морковната торта с орехи.