Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Торта с карамелизирани орехи

Торта с карамелизирани орехи

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Торта с карамелизирани орехи
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Торта не даваме на никого, но рецепти за вкусни торти с удоволствие споделяме с приятелите"

Необходими Продукти

  • За блата
  • бисквити - 300 г маслени
  • вода - 100 мл студена
  • За крема
  • извара - 400 г
  • заквасена сметана - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 150 г смлени
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • За гарниране
  • орехи - 1 с.л. смлени, карамелизирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе бисквитите в блендер и след това добавяме водата, и размесваме. Разстиламе тази бисквитена смес на дъното на кръгла тавичка с отделящи се стени. Хубаво притискаме и заглаждаме, за да оформим основата на тортата.

За крема първо с миксер разбиваме яйцата със захарта, след това добавяме заквасената сметана и разбиваме по-продължително около 10 минути.

Сипваме изварата, лимоновия сок, ванилията и бакпулвера и с лъжица разбъркваме до хомогенна смес. Накрая добавяме и орехите, разбъркваме и изсипваме сместа върху бисквитената основа.

Леко разклащаме, за да се разпредели равномерно сместа. Печем в загрята фурна на 200 градуса около 20 минути. Изпечената торта поръсваме, докато е гореща, със смлени карамелизирани орехи.

Оставяме да се охлади и прибираме в хладилник за поне 4-5 часа преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: