Начин на приготвяне
Накиснете филията хляб в малко прясно мляко.
След това отделете корите и изстискайте. Натрошете я и прибавете към каймата. Добавете кимион, стрит кориандър, сол на вкус и объркайте каймата. Приберете в хладилник за 30 минути.
Нарежете лука на ситно, а моркова настържете на едро ренде. Загрейте зехтина и ги задушете в него, заедно с малко вода. Щом лука омекне добавете доматите. Добре е да използвате нарязани обелени домати. Прибавете малко захар, нарязания чесън и босилек. Оставете на котлона за кратко.
От каймата оформете малки кюфтенца. Добавете ги към доматения сос и гответе на слаб котлон за 12-15 минути.
В тенджера сложете 250 мл вода, 1 ч л. сол и 1 с.л. олио и оставете да заври. Махнете от котлона и прибавете кускуса от спелта.
Разбъркайте и похлупете съда, за да се абсорбира водата за 2-3 минути. Накрая добавете 2-3 с.л масло и разбъркайте с вилица, за да се отделят зрънцата.
Сервирайте ястието топло с листенца пресен босилек.
Добър апетит!