Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Кускус с кренвирши, краставички и доматен сос

Кускус с кренвирши, краставички и доматен сос

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6167842
Кускус с кренвирши, краставички и доматен сос
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 2
25/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
27 мин.
Порции
4
"Цветен специалитет само за 15 минути - време е да го опитате"

Необходими Продукти

  • кускус - 1 пак
  • кренвирш - 2 - 3 бр.
  • кисели краставички - 5 - 7 бр.
  • доматен сос - 1 консерва
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио - 60 - 70 мл
  • сол - на вкус
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена вряща вода слагате кускуса, за да се свари. Варите между 12 и 15 мин, в зависимост как го обичате - по-разварен или по-твърд. Изцеждате с помощта на гевгир.

В дълбок тиган слагате олио да се загрее, нарязвате кренвиршите на малки кубчета и слагате в нагорещеното олио.

Запържвате ги и след като придобият златист цвят, добавяте доматения сос, черен пипер и ситно нарязания чесън. Бъркате, докато уври.

Нарязвате киселите краставички на малки кубчета и ги слагате при кускуса.

Добавяте също така кренвиршите с доматения сос, разбърквате много добре и поръсвате с ситно нарязания магданоз, подправяте със сол.

Може да се сервира като основно, като можете да рендосате кашкавал и да стоплите, за да се стопи. А може и като салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: