Начин на приготвяне
Замесете тестото, като нарежете студеното масло на малки кубчета. Смесете го с брашното. Добавете захарта, яйцето и кората от лимон. С ръцете мачкайте маслото със сухите съставки докато стане на ситни трохи.
Оформете тесто и го увийте във свежо фолио. Приберете го в хладилника за около 30 минути. Обелете ябълките и ги нарежете на дребни кубчета.
Поставете ги в касерола с двата вида захар и канелата и варете около 10 минути. Охладете. Направете поръската, като смесите маслото с брашното, захарта и орехите. Мачкайте с пръсти докато направите трохи.
Извадете тестото от хладилника. Върху набрашнена повърхност разточете тестото и отрежете кръгчета малко по-големи от купичките, които ще използвате.
Поставете тестото на дъното на купичката и го дооформете с пръсти. Сипете от плънката с ябълки и поръсете крамбъла с поръската.
Направете всички купички по посочения начин. Изпечете в загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути. При готовност извадете от фурната, охладете и поръсете с пудра захар. Мини ябълковите крамбъли са много вкусни.
Адаптирано от buonafurcettaivana.blogspot