Начин на приготвяне
В дълбока купа се слагат маслото, киселото мляко, оцет, белтък и зехтин. Разбъркват се хубаво.
След това се добавят сол, захар и бакпулвер. Отново се разбъркват.
Рендосва се сиренето и се добавя брашното - постепенно и по малко. Замесва се меко тесто.
От тестото се откъсват топки с големина на мандарини. Овалват се, сплескват се съвсем малко. Поставят се върху плот и по средата се притискат с дъното на чаена чаша (аз използвах солница).
Чашата не се маха веднага. Около нея по тестото се правят 10 равни разреза, а ивичките, които се образуват, се комбинират по двойки, като краищата им се залепват с пръсти.
Маха се чашата, нареждат се в тава, покрита с хартия, намазват се с разбит жълтък и се поръсват със сусам. Курабийките се пекат се в загрята фурна на 180 градуса.
Курабийките Айчичек са много вкусни.