Орехови курабийки

РадинаРадина
Новак
451
Орехови курабийки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
30
"Още пазим кутията, в който мама прибираше курабиите, когато бяхме деца"

Необходими Продукти

  • захар - 1.5 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • брашно - 4 ч.ч.
  • орехи - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд сипвате захарта, разбитите яйца и олиото.

Содата прибавете в киселото мляко и бъркайте над купата докато шупне и после прибавете в купата.

Разбъркайте и добавете едната чаена чаша брашно, разбъркайте. Когато изсипвате брашното нека е по малко и бъркайте в една посока докато не се поеме от сместа.

Орехите ги натрошете и поставете в дълбока и широка чиния. Загребвате с една с.л. от сместа и овалвате в орехите, после с длани правите форма като за кюфтета.

Намазвате с олио тавата и подреждате на разстояние една от друга, защото курабийките бухват.

Пекат се на умерена, предварително загрята, фурна докато получат леко златист свят.

Ореховите курабийки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
513
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Petranka Rusanova
Petranka Rusanova
Защо давате рецепта с орехи, а снимка без орехи,...и орехите не трябва ли да са смлени, а не натрошени и брашното не става ясно колко е 1 или 4 чаши?
02.12.2013 16:41
2
1
1
Покажи всички подкоментари
Надя
Надя
Снимката не отговаря на рецептата...не се виждат никакви орехи,в които пише,че се овалват курабийките.
И това брашно не е ли много - 4 ч.ч за течност от 2 яйца и 1 ч.ч кисело мляко?...а в описанието пише 1 ч.ч брашно да се сипва постепенно...какво става с останалите 3 ч.ч?
01.12.2013 23:11
1
Покажи всички подкоментари