Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Пухкава баница

Пухкава баница

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
"Такава баница сме ви приготвили, че ще ометете цялата тава"

Необходими Продукти

  • кори - 600 г фини точени
  • сирене - 400 г
  • яйца - 4 броя, големи
  • газирана вода - 1 ½ ч.ч
  • масло - 150 мл разтопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намаслете тавата с малко разтопено масло и сложете 3 кори и ги намажете с мазнина леко.

Натрошете отгоре малко сирене, отново 2 кори, разтопено масло, сирене и така до изчерпване на продуктите.

Нарежете баницата с остър нож на парчета и залейте с останалото масло. Отделно разбийте яйцата добре заедно с газираната вода.

Залейте баницата, раздрусайте леко тавата и сложете да се изпече до готовност в умерено загряна фурна. Изпечената пухкава баница запарете с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
519
46
36
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Винаги правя тази баница и много съм доволна ,става вкусна и лесно се приготвя !
05.03.2016 13:56
Дани
Дани
Обичам такава баница. И аз като Крис бих посъветвала, след като баницата се изпече да се обърне поне за 30 мин. Аз я обръщам върху две захлупени/поставени с дъното нагоре/супени чинии. По този начин корите се разтягат/хм, не знам дали думата е точна/в дълбочина и баницата става много дебела и пухкава. Но при всички случаи, обърната или не, тази баница е мноооого вкусна.
13.01.2014 16:52
Пенка
Пенка
Аз винаги правя от тази баница и става много хубава.
12.12.2013 15:27
1
Chris
Chris
Много е хубава баницата . Обирам всички овации . Какво ще стане , ако я направя с вино или ракия . Хората я правят с бира ! Защо не ? Това беше шега .Сега нещо по-сериозно ! След като извадите баницата от фурната - обърнете я в-у три чаши за да ви остане надута. Много радва окото ! :)
26.08.2013 05:08
Тони Бакалова
Тони Бакалова
Супер е и е много лесна за изпълнение.
28.06.2013 00:16
1
Габи
Габи
Стана страхотна! Аз я направих с бира, защото нямах газирана вода и се получи много добре.
31.01.2013 16:29
1